بانک مو و تاثیر آن در کاشت مو

آشنایی با بانک مو و بهترین حالت آن برای کاشت مو

بانک مو چیست و چه تاثیری در نتیجه کاشت مو دارد؟بانک مو ناحیه از سر میباشد که دارای موهای قوی و ضخیم میباشد و در مقابل ریزش مقاوم است که برای کاشت مو ، فولیکول های مو این ناحیه را برداشته و در نواحی طاس و کم پشت میکارند.

ایستگاه زیبایی
ایستگاه زیبایی

چندین سالی است که ریزش مو به یکی از معضلات بزرگ در زیبایی تبدیل شده است که افراد زیادی اعم از خانم ها و آقایان را درگیر کرده است و در این شرایط فقط کاشت مو است که میتواند موهای از دست رفته را برگرداند.

اگر شما نیز چنین شرایطی دارید و قصد اقدام برای کاشت مو دارید ، قبل از هر چیزی باید یک سری اطلاعات در این خصوص داشته باشید تا هم بتوانید بهترین گزینه ها را انتخاب کنید و هم سر در گم نباشید.

بانک مو و گراف مو از پر کاربرد ترین عباراتی هستند که در این مطلب از مجله ایستگاه زیبایی به طور کامل به آنها آشنا خواهید شد...

 

بانک مو چیست؟

بانک مو زنانه و مردانه

در تمامی روش های کاشت مو ، تعدادی از فولیکول های مو از قسمتی از سر مثلا پشت سر برداشته میشوند و به نواحی که دچار طاسی و یا کم پشتی شده اند پیوند زده میشود.

برخی از نواحی سر یا بدن که دارای موهای ضخیم و بسیار قوی و مقاوم در برابر ریزش هستند را بانک مو مینامند و به همین علت این نواحی در خدمات کاشت مو از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

معمولا فولیکول های مو در قسمت پشت سر یا اطراف گوش ها دارای ویژگی های خاصی هستند که مانع ریزش میشوند و بسیار مقاومند و با فولیکول های سایر قسمت های سر تفاوت هایی دارند و به همین علت از موهای روییده شده در این قسمت ها برای پیوند زدن به سایر نواحی که دچار ریزش شده اند استفاده میشود.

تجربه ثابت کرده که موی هیچ قسمت از بدن مانند موی پشت سر نمی‌تواند در برابر ریزش از خود نشان دهد. به‌علاوه استفاده از این موها باعث حفظ حالت طبیعی موها شده و یکنواختی آن‌ها را حفظ خواهد کرد.

هر فردی برای خود دارای یک بانک مو است که این بانک مو میتواند ضعیف یا قوی باشد که این مورد روی نتیجه کاشت مو تاثیر میگذارد و هر کسی هم باید حتما از بانک موی خودش استفاده کند و اگر عمل کاشت مو با بانک موی دیگران را انجام دهید ، بدن واکنش نشان میدهد و ممکن است نتیجه عمل کاملا عکس شود.

به همین علت پیشنهاد میکنیم با رعایت نکاتی از بانک موی خود مراقبت کنید و اگر قصد انجام کاشت مو را داشتید ، بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید.

از ویژگی های یک بانک موی مناسب میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • نوع موهای اصلی بیمار
  • سایز و اندازه ناحیه گیرنده
  • کیفیت و ضخامت موها
  • رنگ موها

 

گراف مو چیست؟

بانک مو چیست؟

به طور کلی و خلاصه گراف مو همان بانک موی شماست با کمی تفاوت جزئی.

اگر با ذره بین و با کمی دقت به موهای خود یا دیگران نگاه کنید ، خواهید دید که یک یا چند تار مو در یک نقطه مشترک هستند و پیاز آنها به صورت مشترک در یک محل میباشد که به هر کدام از این دسته های چندتایی فولیکول های مو ، گراف مو میگویند.

هر گرافت مو شامل یک تا چهار تار مو همراه با پیاز موها، مقداری بافت پیوندی ، غدد سباسه ، عضله ارکتور پیلای و یک شبکه عروقی – عصبی است. واحد شمارش موی جابجا شده در پیوند مو، گرافت ( Graft ) می باشد. پس تعداد موی کاشته شده حدودی بوده و بر اساس تعداد گرافت کاشته شده که میزان دقیق تری می باشد برآورد می شود.

تراکم موی شما در هر گراف کیفیت بانک موی شما را نشان میدهد ، مثلا اگر 1000 گرافت برای کاشت مو از سر شما برداشت بشود حدود 3000 تا 4000 تار مو خواهد بود.

برداشت گراف ها از بانک مو در هر روش کاشت مو متفاوت است و وقتی میگوییم بانک موی کسی ضعیف است یعنی اینکه ، تعداد و تراکم گراف های مو در نواحی بانک مو کم است.

همچنین باید گفت که میزان کیفیت گراف های برداشته شده به موارد زیادی مانند روش برداشت ، دستگاه و تجهیزات ، دقت ، تخصص و تجربه پزشک و متخصص هم بستگی دارد که تمامی این موارد روی انجام مراحل کاشت مو نیز تاثیر میگذارند.

 

اهمیت بانک مو در کاشت مو

بانک مو

برای انجام کاشت مو دو نکته بسیار هائز اهمیت هستند :

1 . برای کاشت مو از بانک مو قوی استفاده شود زیرا در این شرایط فولیکول های مو مقاومت بالایی دارند و علاوه بر اینکه دچار ریزش نمیشوند ، باعث ایجاد تارهای مو جدید هم میشوند.

2 . بانک مو به نحوی انتخاب شود که فولیکول های مو آن ناحیه شباهت زیادی به موهای نواحی کم پشت و طاس باشد تا شاهد ظاهری طبیعی باشید.

در سالهای قبل از روش های کاشت موی قدیمی تر مانند کاشت مو به روش FUT برای افراد مختلف استفاده میشد که در این روش فولیکول های مو از نواحی بانک موی بدن مانند موهای پشت ران و سینه برداشته میشوند و به قسمت های خالی سر پیوند داده میشوند.

اما در روش های جدید کاشت مو مانند کاشت مو به روش SUT گراف ها و فولیکول های مو از بانک موی سر توسط دستگاه های پیشرفته و مجهز برداشته میشود و بعد از اعمال تغییراتی روی آنها در نواحی که دچار ریزش شده اند کاشته میشوند.

افرادی که دارای بانک موی قوی هستند میتوانند با مشورت پزشک متخصص بهترین گزینه و روش کاشت مو را انتخاب کنند و نتیجه خوبی هم دریافت کنند اما معمولا افرادی که دارای بانک موی ضعیفی هستند ، پزشکان بهشان پیشنهاد میکنند بجای کاشت مو از روش های دیگر مانند مزوتراپی و پی آر پی و ... استفاده کنند و نتایج بهتری بگیرند.

بنابراین برای داشتن موهایی طبیعی لازم است بانک مویی بسیار قوی داشته باشید. همان‌طور که گفتیم این نواحی بیشتر در پشت سر یا گوش‌ها قرار دارند. اما برای کاشت ابرو ممکن است از موهای ریش یا سبیل هم استفاده شود.

 

بانک مو زنانه و مردانه

بانک موی سر برای کاشت مو

بانک مو در ناحیه سر ، معمولا فضایی بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر از پشت گوش راست تا گوش چپ است.

برای اینکه تشخیص داد یک ناحیه از سر خانم یا آقایی برای اهدای مو مناسب است یا خیر ، فرد باید به سن 25 تا 30 سالگی رسیده باشد و الگوی ریزش موهایش مشخص شده باشد و در این شرایط پزشک متخصص علل ریزش موهای سر را تشخیص میدهد که این علت ها در افراد مختلف ، متفاوت است.

اگر دلایل ریزش مو در آقایان و خانم ها مشخص شود و به موقع برای جلوگیری و درمان آن اقدامات لازم انجام شود ، میتوان از این مشکل راحت شد.

همانطور که میدانید فولیکول مو موجود سر و بدن از نظر ویژگی ها و مشخصات تفاوت هایی دارند ، اگر چه در بعضی اوقات موهای بدن با موهای سر شباهت دارند اما وقتی که موهای بدن به سر پیوند داده شوند از نظر رنگ و شکل با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوت و غیر طبیعی بودن کاملا غیر طبیعی است.

به خاطر داشته باشید که تعداد موهای موجود در بانک موی سر آقایان و خانم ها محدود است و تنها تعداد مشخصی گرافت را می‌توان از بانک مو برداشت کرد. پس اگر یک بار عمل کاشت مو با شکست مواجه شود یا به نتیجه مطلوب نرسد، کاشت موی دوم با مشکلات زیادی همراه خواهد بود و شاید نیاز باشد از موهای دیگر بخش‌های بدن برای کاشت مو استفاده کرد.

هماطنور که گفته شد بانک مو در آقایان و خانم ها در دو نوع بانک موی قوی و بانک موی ضعیف وجود دارد که در ادامه کاملا با آنها آشنا میشوید.

 

بانک موی قوی

یک سری افراد دارای بانک موی قوی هستند و این به این معنا است که تارهای مو آنها در بانک مو سالم و قوی هستند و احتمال موفقیت آمیز بودن نتیجه عمل کاشت مو در آنها بسیار بالاتر است.

هرچه بانک مو در افراد قویتر باشد ، فولیکول های مو مقاومت بیشتری در برابر ریزش خواهند داشت و همچنین آسیب کمتری به آنها در حین برداشت و کاشت وارد میشود.

از ویژگی ها و مشخصه های بانک مو قوی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تراکم بسیار بالای موهای سر
  • سالم بودن پوست سر (عدم وجود بیماری پوستی روی سر)
  • کیفیت و ضخامت فولیکول های مو

ریزش مو ارثی از رایج ترین انواع ریزش مو میباشد که بجز کاشت مو درمان قطعی و دائمی برایش وجود ندارد اما اگر بانک موی قوی دارید میتوانید بهترین نتیجه را از کاشت مو دریافت کنید.

 

بانک موی ضعیف

بانک موی ضعیف

در مقابل کسانی که بانک مویشان قوی است ، کسانی هم هستند که بانک موی آنها برای برداشت مناسب نبوده و یا اصطلاحا بانک موی ضعیفی دارند که در این شرایط نمیتوانند از نواحی سر مویی برداشت کنند و بهتر است از کاشت مو به روش BHT استفاده کنند که برداشت مو از نواحی بدن انجام میشود و به نواحی سر پیوند داده میشود.

در بعضی مواقع و در برخی افراد ممکن است قسمت پر موی فرد (بانک مو) که معمولا برای برداشت فولیکول از این قسمت استفاده میشود ، دچار مشکلاتی مانند بیماری پوستی یا قارچ پوستی شده باشد ، بهتر است دیگر از این قسمت برای برداشت گراف مو استفاده نشود و بجای آن از نواحی پرموی بدن برداشت انجام شود که سینه از گزینه های مناسب در این شرایط هستند.

در شرایطی که بانک موی سر شما ضعیف است ، هیچ نگرانی و ناراحتی نداشته باشید زیرا روش های جدید و پیشرفته کاشت مو ، امکان برداشت مو از نواحی بدن را هم فراهم کرده اند.

اما تحت هیچ شرایطی به سراغ استفاده از بانک و موهای فرد دیگری برای خودتان استفاده نکنید زیرا  فولیکول های مو حاوی DNA هستند و اگر از فولیکول های فرد دیگری استفاده شود، بدن فرد متقاضی کاشت مو آن ها را جسم خارجی تشخیص می دهد و پس می زند.

تنها در صورتی یک فرد می تواند از بانک موی فرد دیگر استفاده کند که آن فرد دو قلوی همسان او باشد. البته از آنجایی که ریزش مو ژنتیکی است، دوقلوهای همسان هم به احتمال قریب به یقین با هم دچار ریزش مو می شوند و هر کدام به بانک موی خود نیاز دارند.

 

چگونگی تقویت بانک مو

ریزش مو در آقایان و خانم ها میتواند به دلایل ارثی و ژنتیکی ، استرس و نگرانی زیاد ، آب و هوا و خوراک نامناسب و ... باشد که اگر این دلایل را بر طرف کنید ، هم میتوانید بانک موی سرتان را تقویت کنید و هم از ریزش موهایتان جلوگیری کنید و باعث رشد دوباره موها شوید.

برای تقویت بانک مو باید از زمان ریزش مو دست به کار شوید. اولین گام برای جلوگیری از کاهش تراکم مو در بانک مو، تشخیص به‌موقع علت ریزش مو است.

 

ترمیم بانک مو بعد از کاشت

ترمیم مو روشی است که در آن برای هر فرد، موهایی شبیه جنس و کیفیت موهای خودش را طراحی کرده و موهایی جدید را بر روی سر نصب می کنند.

 

تخریب بانک مو

بانک مو اصلی ترین امید برای کاشت موی طبیعی سر است و اگر بنا بر دلایلی مانند انتخاب پزشک غیرمتخصص، تیم غیرحرفه‌ای کاشت مو و عدم رعایت مراقبت‌های پس از عمل ، باعث آسیب رساندن و تخریب بانک مو شوید ، نتیجه ایده آلی از پیوند مو نخواهید گرفت . 

ممکن است خطای پزشکی در عمل کاشت مو و برداشت بیش از حد از قسمت بانک مو باعث تخریب و ناکار آمد شدن بانک مو شود.    

 

کاشت مو همراه با محدودیت بانک مو

بانک موی قوی

در صورتی که هنوز مقداری موی مناسب در بانک مو وجود داشته باشد باید کاشت و پیوند مو کاملا با احتیاط انجام شود تا همان موها نیز از دست نروند.

جراحان و متخصصان کاشت باید از تکنیک‌‍ها و فناوری‌هایی که باعث آسیب یا کاهش موهای مناسب در «بانک مو» می‌شوند، خودداری کنند. هنگام انجام کاشت و پیوند مو باید از موهای اهدا کننده که بسیار محدود هستند به طور معقول استفاده شود. بیشترین تمرکز باید استفاده از حداقل «بانک مو» در حین کاشت و پیوند مو باشد.

قسمت جلوی سر و پیشانی مهم ترین قسمت ها برای زیبایی هستند و به همین دلیل وقتی فردی دارای محدودیت بانک مو است ، فقط کاشت مو را در این نواحی مهم انجام میدهند ، همچنین این امر وقتی انجام میشود که الگوی ریزش و طاسی کامل شده باشد تا نتیجه خوبی در پی داشته باشد.

 

مراقبت از بانک مو بعد از کاشت

در روش‌هایی که برداشت نواری انجام می‌شود، زخم های بعد از کاشت مو باید کاملاً تحت مراقبت قرار گیرند. اما در روش‌­های جدید که برداشت مو از این نواحی پراکنده است، زخم سطحی و ریز است که نیازی به پانسمان و مراقبت خاصی ندارد.

برخی از نکات بعد از کاشت عبارتند از :

  1. برای پیشگیری از عفونت زخم­‌ها و درمان سریع­‌تر آن­‌ها، از دارو‌های آنتی بیوتیک که متخصص تجویز می­‌کند استفاده کنید.
  2. همچنین پزشکان توصیه می‌­کنند در هفته­‌های اول بعد از ایمپلنت مو، هم ناحیه بانک مو و هم ناحیه پیوند شده، به شکل روزانه شسته شوند. چرا که هنوز زخم‌­ها کامل جوش نخورده و امکان آلودگی و عفونت وجود دارد. البته شستن مو بعد از کاشت بسیار حساس است و باید با توجه به دستورالعمل­‌های پزشک این کار را انجام دهید تا به فولیکول­‌های تازه کاشته شده آسیب نرسانید.

 

مشکلات احتمالی بانک مو

همانطور که میدانید تمامی خدمات و عمل های زیبایی و پوشت و مو دارای یک سری مشکلات هستند که نسبت به شرایط هر فرد متفاوت است.

کاشت مو نیز از خدماتی است که در برخی افراد نسبت به شرایط فرد و بانک مو ممکن است مشکلاتی داشته باشد و به همین علت پیشنهاد میکنیم قبل از هر اقدامی مشورت های لازم و آزمایشات مورد نمیاز را انجام دهید و همچنین به به بهترین کلینیک و پزشکان کاشت مو مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را همراه با کمترین مشکلات و عوارض دریافت کنید.

روش های قدیمی کاشت مو تهاجمی بودند و همراه با تیغ و خونریزی و بخیه انجام میشدند که دارای یک سری عوارض مثل زخم و اسکار و درد و ... هستند.

اما روش های پیشرفته و جدید ترین کم تهاجمی تر هستند و همراه با دستگاه ها و تجهیزات نوین و پیشرفته انجام میشوند که عوارض و مشکلات کمتری دارند.