امروزه ریزش مو به یک مشکل و معضل بزرگ در افراد مختلف اعم از خانم ها و آقایان تبدیل شده است که تواسنته بیش از نیمی از مراجعین مشکلات پوست و مو را به خود اختصاص دهد.
ریزش مو در هر فردی به دلیل خاصی رخ میدهد که این دلایل بسیار زیاد هستند اما شایع ترین آنها الگوهای طاسی مردانه و زنانه یا همان ریزش مو ارثی یا ریزش مو ژنتیکی است که با نام طاسی آندروژنی هم شناخته میشود.
در این مقاله از مجله ایستگاه زیبایی به طور کامل با این مشکل و راه های جلوگیری و درمان آن آشنا خواهید شد.
ریزش مو ارثی چیست؟
همانطور که در جامعه مشاهده میکنید افراد زیادی دچار ریزش مو شده اند و حتی امروزه این مشکل گریبان گیر جوانان زیادی هم شده است.
این مشکل در افراد زیادی رخ میدهد که دلایل ریزش مو نیز در تمامی افراد کاملا متفاوت است و میتوان برخی از این دلایل را فشار روحی و روانی ، استرس و نگرانی زیاد ف آب و هوا و خوراک نامناسب و ... دانست اما در این بین اصلا نیمتوان از ریزش موی ژنتیکی گذشت.
افرادی که دچار طاسی و کم پشتی به دلیل مشکلات ژنتیکی میشوند بیمار نیستند و به صورت طبیعی دارای کمبود هایی در سطح هورمون های مربوط به رشد فولیکول های مو هستند.
این افراد رشد فولیکول های موهایشان بسیار ضعیف است و به همین علت ابتدا شاهد ریزش مو کم هستند اما به مراتب این مقدار بیشتر میشود و موهایتان نازک و نازکتر میشوند و شاهد طاسی کامل سر میشوند.
ریزش موهای ارثی به علت فعالیت ژن غالب به وجود می آید که زمان فعالیت آن در هر فردی متفاوت می باشد و معمولا از سن 18 تا 30 سالگی متغیر خواهد بود .
ریزش موی ژنتیکی یا همان الگوی طاسی مردانه هم از طرف پدر و هم مادر به ارث میرسد اما به این دقت داشته باشید که اگر پدر شما دارای موهای ضخیم و پرپشت است ، احتمال این وجود دارد که شما مثل پدرتان نباشید .
این یک بیماری ناشی از یک محصول جانبی تستسترون به نام دی هیدروتستوسترون یا DHT است.DHT به فولیکول های مو متصل می شود و باعث می شود که در طول زمان کوتاه شوند.
ریزش موی ارثی در آقایان و خانم ها
امروزه محققان ایرانی و خارجی زیادی شروع به درک ریزش مو کرده اند و تا امروزه متوجه شده اند که یک فرم هورمون مردانه تستوسترون، چرخه طبیعی رشد مو تغییر می کند و موجب می شود موها کوتاه تر، نازک تر و یا کوچکتر شود در نهایت، رشد مو در قسمتهای خاصی از پوست سر به طور کامل متوقف می شود، که باعث الگوی معمول ریزش مو می شود.
تقریبا میتوان گفت که 40% از آقایان و خانم ها در سنین مختلف دچار ریزش مو میشوند و آن را تجربه میکنند اما موردی که در این شرایط وجود خواهد داشت این است که این مشکل در برخی افراد دائمی است و تا طاسی پیش میرود ، در برخی افراد موقت است و بعد از مدتی شاهد رشد دوباره موها میشوند و همچنین برخی افراد هم هستند که دچار ریزش مو سکه ای میشوند.
ریزش مو ارثی در آقایان معمولا در سنین 20 تا 30 سالگی با نام الگوی طاسی مردانه و ریزش مو ارثی خانم ها پس از یائسگی قابل مشاهده میباشد با نام آروپیک آندروژنتیک شناخته میشود.
شناسایی الگوی طاسی مردانه حتی برای کسی که تجربه بالینی ندارد هم آسان است زیرا موهای بالا و پشت سر شروع به ریزش میکنند و روی موهای اطراف سر تاثیر نمیگذارد.
این مشکل دارای علائم و نشانه های دیگری نیز هست که در ادامه توضیح خواهیم داد.
علائم و نشانه های ریزش مو ارثی و ژنتیکی
ریزش موی ارثی با نازک شدن موها آغاز میشود و با ریزش مو در قسمت های بالا و پشت سر پیشرفت میکند.
هر فرد به طور معمول باید شاهر ریزش 80 الی 100 تار مو در روز باشد اما اگر شاهد تعداد بیشتری از موهای نازک سرتان روی بالش ، در حمام و حتی روی شانه سر هستید به احتمال زیاد دچار ریزش مو زنتیکی شده اید.
این نوع ریزش مو در آقایان از قسمت تاج سر شروع میشود و در یک الگوی M شکل ادامه پیدا میکند تا زمانی که پشت و بالای سرتان کاملا طاس شود.
اما الگوی ریزش موی ارثی در زنان کاملا متفاوت و پنهان تر است و این ریزش در بالا و وسط سر رواج دارد و خط مو در پیشانی آنها باقی میماند.
ما در این مقاله راه های جلوگیری و درمان الگوی طاسی مردانه و زنانه را توضیح میدهیم اما بهترین راه مراجعه به یک پزشک متخصص با تجربه است تا بتواند مشکل را از ریشه حل کند.
آشنایی با الگوی های ریزش مو
5 نوع الگوی طاسی و ریزش مو در آقایان و خانم ها وجود دارد که هرکسی احتمالا شباهت زیادی به یکی از آنها خواهد داشت :
پسرفت خط مو
یکی از رایج ترین الگو ها ریزش مو پسرفت خط مو است که مو در هر دو طرف پیشانی ریخته میشود و یک قله مثلثی در وسط باقی میماند.
برای افراد مبتلا به شکل های تهاجمی تر الگوی طاسی مردانه، خط مو بیشتر و بیشتر پسرفت خواهد کرد تا اینکه یا به تاج برسد (که ممکن است آن هم در حال طاسی باشد)، یا منجر به ناحیه طاس بزرگ در بالا یا جلوی سر می شود.
نازک شدن تاج یا فرق سر
برخی از افراد نازک شدن موها را در بالا و پشت سر (تاج) و یا فرق سر تجربه میکنند.ریزش موهای ناج ابتدا با نازک شدن موها آغاز میشود تا پوست سر ظاهر شود و بعد از آن هم ریزش ادامه پیدا میکند و سر کاملا طاس میشود.
این نقطه طاسی ممکن است تا زمانی پیشرفت کند که به خط موی در حال ریزش برسد و یا یک ناحیه مشخص از طاسی در بالای سر ایجاد کند. با این حال، گستردگی یا الگو از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، اما ریزش مو یا طاسی در ناحیه تاج بسیار رایج است.
نازک شدن عمومی
این الگو نسبت به سایر الگو ها رواج کمتری دارد و به این صورت است که تمام موهای سر به طور یکنواخت نازک میشوند و بعد از آن شروع به ریزش میکنند که تشخیص ریزش مو در این شرایط سخت تر از سایر الگوهای ریزش است.
مقیاس نوروود
مقیاس نوروود مرجع بصری خوبی برای پیشرفت الگوی طاسی مردانه است. این مقیاس نشان دهنده پیشرفت ریزش مو در خط مو و نازک شدن تاج موهاست. تصویر سمت راست یک نسخه برشی را نشان می دهد.
طاسی منطقه ای
طاسی منطقه ای هم از الگو ها ریزش است که در هر سنی ممکن است رخ دهد و باعث ریزش مو به اندازه های مختلف روی سر یا ریش شود.این ریزش های منطقه یا پیشرفت میکنند و باعث ریزش کامل موها میشوند و یا اینکه همان شکل باقی میمانند که در کل این الگو بسیار نادر است.
عوامل موثر بر افزایش ریزش موی ارثی
-
استعمال دخانیات
دخانیات دارای عوارض خطرناک و بدی هستند که یکی از آنها ریزش مو و افزایش سرعت ریزش موها است.
با ترک سیگار از این آسیب ها جلوگیری کرده و مانع ریزش موهایتان شوید.
-
مصرف دارو
برخی دارو ها هستند که برای درمان و پیشگیری از یک سری بیماری ها تجویز میشوند ، اما برخی از آنها با مزایایی که دارند ، دارای معایبی هم هستند که یکی از آنها تشدید ریزش موی ارثی است.
این داروها را می توان اینگونه نام برد؛ داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد انعقاد خون و حتی ویتامین A که معمولا بصورت مکمل برای درمان آکنه تجویز می شود. استروئیدها نیز در این دسته قرار می گیرند.
-
بیماری ها
ممکن است انسان دچار یک بیماری یا یک وضعیت خاص جسمی شود که در اثر آن موها شروع به ریزش کنند. همچنین ممکن است بدن در این وضعیت ها کمتر مواد مغذی را بر حسب نیاز هر قسمت در بدن پخش کند که موجب ضعیف و نازک شدن موها می شود.
پسوریازیس از بیماری های خود ایمنی می باشد که غیر مسری و بیماری مزمن پوستی است. این بیماری بر اثر تولید سریع سلول های پوستی باعث پوسته پوسته شدن سطح پوست می شود. التهاب و قرمزی پوست از نشانه های بیماری پسوریازیس می باشد.
-
عفونت ها
عفونت هایی که فولیکول مو را در بر میگیرند و باعث آسیب جدی به آنها میشوند مانند عفونت های قارچی پوستی ، باعث افزایش ریزش مو میشوند.
-
استرس
استرس ، عصبانیت ، نگرانی و عم و غصه زیاد باعث ایجاد مشکلاتی در کوتاه مدت یا بلند مدت میشوند که از جمله آنها میتوان به ریزش مو اشاره کرد زیرا در این شرایط فولیکول های مو به استراحت فرو میروند و موها دچار ریزش و نازک شدن میشوند.
با تسلط بر اعصاب و ایجاد آرامش برای خود در برابر این خطرات ایمن شوید.
جلوگیری از ریزش مو ارثی سر
وقتی شما با افراد مختلف مشورت میکنید احتمالا به شما میگویند هیچ راهی برای جلوگیری و درمان ریزش مو ارثی وجود ندارد اما نکته مهم این است که برای هر راهی بجز مرگ راه حل وجود ندارد.
اگر شما شاهد علائم و نشانه های ریزش مو هستید و قصد جلوگیری از آن قبل طاسی کامل را دارید میتوانید با استفاده از فیناستراید (مخصوص آقایان) و ماینوکسیدیل (مخصوص آقایان و خانم ها) ، باعث جلوگیری از روند ریزش موهای سرتان شوید.
البته لازم به ذکر است که این روش و سایر روش ها کاملا موقت هستند.
برخی از راه های جلوگیری از ریزش موی ارثی در آقایان و خانم ها و جوانان موارد زیر میباشند :
1 . کاهش وزن
کاهش وزن هم برای سلامت کلی بدن مفید است و هم برای کاهش شدت ریزش مو.
2 . امگا 3
بجای استفاده از چربی های اشباع شده در محصولات حیوانی از قبیل گوشت و لبنیات، اسیدهای چرب امگا3 را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
3 . اجتناب از مواد غذایی التهاب آور
گوشت قرمز، شکر تصفیه شده، مواد غذایی فراوری شده، لبنیات و الکل از جمله خوراکی هایی هستند که بهتر است از خوردن آن ها پرهیز کنید.
4 . خوراکی های موثر
خوردن خوراکی های مناسب مانند پروتئین ، آهن ، امگا 3 و ویتامین C در یک بازه زمانی چند ماهه میتواند تاثیر چشمگیری در جلوگیری از نازک شدن موها داشته باشد.
5 . نوشیدن آب
یک چهارم مولکول های مو را آب تشکیل میدهد و نوشیدن آب زیاد باعث تقویت موها میشود.
6 . ورزش
ورزش مناسب زمینه سلامت شما را فراهم می کند.گردش خون مناسب به وسیله ی ورزش میسر می شود و گردش خون نقش مهمی را در سلامت موها ایفا می کند و سلامت موهای شما می تواند با گردش خون نامناسب در بدن به خطر بیفتد.
7 . اجتناب از مصرف الکل
یکی از مواد معدنی موثر برای موها زینک میباشد که مصرف الکل مانع جذب زینک مورد نیاز توسط بدن میشود و سلامت موها را به خطر میاندازد
8 . سشوار و ابزارهای حرارتی
استفاده زیاد از سشوار و اتو مو و وسایل دیگر باعث سوزاندن ریشه و ساقه موها میشوند و نتیجه استفاده از آنها کچلی است.
9 . مراقبت از موها
مراقبت و نگهداری درست از موها نیازمند صبر و حوصله است و بهتر است از شامپوی مناسب استفاده کنید ، موها را آرام شانه کنید ، موها را محکم نبندید و مراقب موهایتان باشید.
راه های درمان ریزش موی ارثی
هماطنور که گفته شد ریزش مو علت های مختلفی دارد که با مراجعه به پزشک متخصص میتوانید دلیل اصلی را پیدا کنید و با نظر پزشک از مناسب ترین روش برای جلوگیری یا درمان ریزش مو استفاده کنید.
راه و روش های مختلفی برای درمان ریزش مو و طاسی ارثی وجود دارند که در ادامه با آنها آشنا میشوید :
کاشت مو
کاشت مو یکی از خدمات تایید شده با نتایج مثبت در زمینه زیبایی و سلامت پوست و مو میباشد که امروزه به مطمئن ترین راه برای درمان انواع مدل های ریزش مو تبدیل شده است و کاملا این مشکل را بر طرف میکند و به همین دلیل محبوبیت زیادی در بین آقایان و خانم ها پیدا کرده است.
به طور خلاصه کاشت مو یعنی برداشت فولیکول های مو از ناحیه بانک مو و آماده سازی و انتقال آنها به نواحی کم پشت یا طاس سر که این خدمات دارای روش های مختلفی است که اگر طبق نظر یک پزشک متخصص ماهر انتخاب شود و به نحو احسنت انجام شود ، بهترین نتیجه را خواهید گرفت و زیبایی به شما باز میگردد.
لیزر تراپی مو
لیزرتراپی مو با لیزر کم توان یا لیزر سرد (LLLT) یک روش درمانی نوین و انقلابی برای درمان ریزش مو ژنتیکی به روش غیرجراحی است که هم برای زنان و هم مردانی که از مشکل آزاردهندهی ریزش مو رنج میبرند، میتواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. با انجام لیزرتراپی مو شما میتوانید موهایی ضخیمتر، پرپشتتر و درخشانتر با ظاهری سالم و زیبا داشته باشید.
PRP (پی آر پی مو)
یکی از جدید ترین راه های درمان ریزش مو ارثی که اخیرا مطرح شده است ، prp است که این روش به صورتی است که از خون خود فرد تهیه میشود که در طی یک پروسه هایی که نمونه سانتریفیوژ می شود ، پلاکت ها غلیظ می شوند، فاکتورهای رشد جدا می شوند. بعد از بی حسی کامل، به صورت تزریقی یا موضعی به کف سر تزریق می شود.
این خدمات در چندین جلسه انجام میشود و برای گرفتن نتیجه ایده آل نیاز به تکرار مجدد در فواصل مختلف دارد.
مزوتراپی مو
مزوتراپی هم از دیگر روش ها برای درمان ریزش مو ژنتیکی است که برای این کار کف سر و محل تزریق را بی حس میکنند و بعد از آن موادی حاوی از ویتامین ها ، مواد معدنی ، و برخی هورمون ها به صورت مستقیم به کف سر تزریق میکنند که باعث تحریک فولیکول های مو و رشد مجدد موها میشود.
فواصل درمانی در این روش کاملا به نظر و تشخیص پزشک متخصص پوست و مو بستگی دارد و بین هر 14 روز تا سه ماه یکبار متغیر است.
کربوکسی تراپی
کربوکسی تراپی هم یک روش ایمن و مطمئن برای درمان ریزش موهای ارثی سر میباشد که توانسته با کمترین عوارض ، بهترین نتایج را ایجاد کند.
این روش از طریق دی اکسید کربن تاثیرات خود را برجای میگذارد و به علت وجود دی اکسید کربن در بدن روشی بدون تهاجم شناخته شده است و از طریق کربوکسی تراپی تنها مقدار مورد نیاز دی اکسی کربن بدن فرد با دستگاه مخصوص بر او تزریق خواهد شد و باعث ترمیم فولیکول های مو میشود.
درمان های دارویی
در برخی مواقع است که میتوان ریزش موی ارثی را با دارو های مختلف درمان کرد که برخی از این دارو ها عبارتند از :
- داروهای مکمل
- داروهای موضعی
- قرص های ویتامین
- مواد معدنی
- اصلاح مشکلات هورمونی که برای درمان این مورد می توان از قرص های هورمونی استفاده کرد.
به این نکته توجه کنید که تجویز این داروها باید با نظر پزشک باشد.
جلوگیری و درمان خانگی ریزش موی ارثی
بجز استفاده از خدمات زیبایی و راه های شیمیایی ، درمان های خانگی هم برای درمان ریزش مو ارثی در جوانان و سایر سنین وجود دارد که برخی از آنها روی بعضی از افراد نتایج مثبتی داشته اما باید به این توجه کرد که این روش ها نیازمند صبر و تحمل بالایی هستند.
درمان ریزش مو ارثی با آب پیاز هم از جمله روش های خانگی است که طبق تحقیقات روی ۲۳ نفر گذاشتن آب پیاز خام روزی ۲ بار روی پوست سر باعث رشد مجدد مو در طی ۶ هفته روی ۲۰ نفر از آنها شد .
استفاده از روغن کرچک ، رزماری ، آلوئه ورا و دیگر روغنهای طبیعی و گیاهی تاکنون به عنوان روشهای نسبتا موثری برای درمان ریزش مو ارثی در زنان و مردان مورد توجه بوده است.
همچنین ماساژ دادن کف سر باعث افزایش خونرسانی به فولیکول های مویهای سر میشود و میتواند یک مکمل مناسب در کنار موارد ذکر شده باشد.
جلوگیری و درمان ریزش موی ارثی با طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی ف گرمی و سردی مزاج از عوامل موثر روی ریزش موی ژنتیکی هستند و باعث طاسی و کم پشتی سر میشوند.
در گرمی و خشکی شدید مزاج، ریزش مو به شدت افزایش پیدا میکند همچنین در سردی و رطوبت شدید مزاج خصوصا در افراد بلغمی که رطوبت بدن نیز بالا است معمولا ریشه موها سست میشوند.
اما نگران نباشید چون برای جلوگیری از ریزش مو در طب سنتی توصیههای خیلی ساده و کاربردی وجود دارد که با رعایت آنها، تا حد زیادی میتوانید از ریزش مو و گسترش آن جلوگیری کنید.
برخی از راه های جلوگیری و درمان ریزش مو با طب سنتی عبارتند از :
- در هنگام استحمام ، به صورت ایستاده و زیر دوش، موهای خود را با شویندههای مختلف، نشوئید!
- برخلاف تصور عمومی، استفاده مستمر از شویندههایی مانند انواع شامپوهای رنگارنگ شیمیایی موجود در بازار که با تبلیغات فریبنده به فروش میرسند، میتواند باعث ریزش مو شود ، پس از آنها اجتناب کنید.
- پودر سدر، مورد، خطمی، بابونه و حنا را به مقدار مساوی با هم مخلوط کنید و حداقل هفتهای یک مرتبه با این ترکیب که با مقداری آب ولرم آن را به شکل خمیر رقیق درآوردهاید، موهای خود را به آرامی ماساژ دهید و اجازه بدهید این ترکیب گیاهی برای مدت ۵ دقیقه بر روی موهای شما بماند و بعد، موهای خود را به آرامی با آب ولرم بشوئید.
- حتما ورزش روزانه یا لااقل هفتگی داشته باشید.
- حتماً دقت داشته باشید که سلامت کبد شما، نقش بسزایی در سلامت موهای شما و جلوگیری از ریزش موی سر شما دارد.
- شانه زدن آرام موها نیز در حفظ و سلامت آنها موثر است؛ سعی کنید با شانه ای مناسب، حداقل ۳ مرتبه و برای دقایقی موهای خود را به آرامی شانه بزنید.
- خواب مناسب و کافی نیز در حفظ استحکام و سلامت موها موثر است.
- خانمها مراقب باشند که با استفاده دائم از تل و گلسرهایی که باعث کشیده شدن موها میشوند ریشههای مو را سست نکنید البته افراط در رنگ کردن، سشوار همچنین فر کردن موها نیز میتواند اثرات مخربی روی کیفیت مو داشته باشند.
- موها را وقتی خیس است یا نم دارد، شانه نکنید و از شانه زدن موها در داخل حمام هم جدداً پرهیز کنید چرا که موها در حالت خیس، کمی سست ترند و راحتتر میریزند.
- اصلاح مزاج و مصرف ویتامینهای گروه B همچنین استفاده از کتیرا به جای حالت دهندههای شیمیایی برای سلامت موها بسیار کارساز و مفید است.
پزشک متخصص برای درمان ریزش موی ارثی سر
همانطور که میدانید پوست و مو از حساس ترین اعضای بدن هستند که بهتر است قبل از اینکه هر اقدامی برای آنها انجام دهید ، مشورت و پرس و جو های لازم را انجام دهید.
اگر به دنبال یک پزشک متخصص خوب برای درمان ریزش مو ارثی یا حتی کاشت مو هستید میتوانید مقاله بهترین کلینیک و پزشکان کاشت مو مجله ایستگاه زیبایی را مطالعه کنید.
یک پزشک متخصص مطمئن باید دارای مدارک ، مجوز ها و همچنین تجربه بالا باشد.
همچنین کلینیک و مرکز مورد نظر باید دارای کادری از افراد تحصیل کرده و با تجربه و کاربلد باشد و در کنار اینها ، یک کلینیک معتبر باید دارای انواع تجهیزات و دستگاه های مجهز و پیشرفته باشد و از تکنیک های نوین و مدرن روز برای ارائه خدمات به مشتریان استفاده کنید.
اگر به کلینیک و پزشک مناسب مراجعه کنید ، مشکل شما در کمترین زمان و بدون هیچ عارضه ای حل میشود و نتیجه ایده آلتان را خواهید گرفت.
آزمایشات تشخیص ریزش موی ارثی کدام اند؟
برای اینکه کاملا مطمئن باشید که دلیل اصلی ریزش موهای سر یا صورت شما چیست ، باید به پزشک مراجعه کنید.
پزشک متخصص در بعضی مواقع آزمایشاتی را برای شما در نظر میگیرد تا دلیل اصلی را متوجه شود و بتواند آن را درمان کند که این آزمایشات عبارتند از :
آزمایش ریزش موی ارثی مردان
- شمارش کامل سلولهای خونی
- بررسی هورمون های تیروییدی
- چک سفلیس VDRL
- بررسی آهن سرم فریتین و ظرفیت کل اتصال آهن به گلبول قرمز
- بررسی DHT , TESTESTRON
- بررسی ویتامین B12 زینک و اسید فولیک و ویتامین D
آزمایش ریزش موی ارثی زنان
- سطح هورمون ها (DHEA)
- تستوسترون Testosterone
- آندروستئین دیون Androstendion
- پرولاکتین Prolactin
- هورمون تحریک کننده فولیکول FSH
- و هورمون لوتئین کننده LH)
- آهن سرم
- فریتین سرم و ظرفیت کل اتصال آهن (TIBC)
- سطح تیروئید (T3 ، T4 ، TSH)
- VDRL (تست غربالگری سیفیلیس)
- شمارش کامل خون (CBC)
- بررسی ویتامین B12 ، زینک و اسید فولیک و ویتامین D
شامپو مخصوص برای جلوگیری از ریزش موی ارثی
شاید در نگاه اول شامپو صرفا ماده ای برای رفع آلودگی و شستشوی مو باشد. اما در شامپو های ضد ریزش مو علاوه بر مواد شوینده و حالت دهنده مقداری ویتامین و سایر ترکیبات از قبیل عصاره گیاهان، پروتئین و اسیدهای آمینه وجود دارد که باعث می شود این شامپوها به کاهش ریزش و تقویت موها کمک نمایند.
شامپو های مختلفی در فروشگاه ها و داروخانه ها با عنوان ضد ریزش وجود دارند.
شامپویی که مناسب برای جلوگیری و درمان ریزش مو باشد باید دارای ماینوکسیدیل ، فیناستراید ، کتوکونازول (Ketoconazole) ، کافئین (Caffeine) ، بیوتین (Biotin) و ساپالمیتو (Saw Palmetto) باشد تا بتواند روی فولیکول های مو تاثیر مثبت بگذارد.
شامپو رینفولتیل ، شامپو سینره ، شامپو اکوفان و ... از بهترین شامپو ها هستند که بهتر است به درستی از آنها استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.
تجربه درمان ریزش موی ارثی
تجربه درمان این مشکل در افراد ، مختلف است و بستگی به عوامل زیادی دارد.
کسانی که الگوی طاسی مردانه زودرس یا تهاجمی دارند ، به احتمال زیاد به طور وسیع تر و سریعتر موهایشان را از دست میدهند و ممکن است در سنین جوانی دچار طاسی شوند و به همین دلیل ما جوانانی را میبینیم که در سنین کمتر از 20 سالگی دچار طاسی میشوند.
البته افرادی هم هستند که بین سن 20 تا 30 سالگی شاهد نشانه هایی از نازک شدن و ریزش مو هستند که نتیجه این شرایط یا ریزش کامل و طاسی در سنین بالا است و یا اینکه فقط موهایشان به مرز نازک شدن و کم پشتی میرسد.
نکته مهم برای اینکه بدانید شرایط شما چگونه است باید به سرعت نازک شدن و ریزش موها پی ببرید و بعد از آن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و از روش های مختلف استفاده کنید.
همانطور که مطالعه کردید روش های مختلفی برای درمان و جلوگیری از ریزش مو ارثی وجود دارد که میتوان کاشت مو را به عنوان بهترین روش انتخاب کرد.
ریزش موی ارثی از چند سالگی شروع میشود؟
سن ریزش مو در افراد به صورت میانگین تخمین زده شده است. این آمار نشان می دهد که ریزش مو با افزایش سن بیشتر خواهد شد.
این درصد ها بدین گونه است که در سنین ۲۰ سالگی حدود ۲۰ درصد از موهای مردان دچار ریزش می شود. این درصد در مردانی که در دهه ۳۰ سالگی خود به سر می برند، به میزان ۲۵ درصد است. در سنین ۵۰ سالگی اکثر مردان حدود ۵۰ درصد از موهای خود را از دست می دهند. همچنین با افزایش سن تا ۶۶ سالگی تخمین زده می شود که حدود ۶۶ درصد از موها دچار ریزش خواهند شد.
ریزش موی ارثی قابل درمان است؟
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در تمامی زمینه ها مخصوصا زیبایی و پوست و مو ، راه های زیادی برای درمان هر نوع ریزش مو وجود دارد که در این مقاله با آنها آشنا شدید.
پیشنهاد مجله ایستگاه زیبایی ، استفاده از روش های مختلف کاشت مو مانند کاشت مو به روش میکرو fit یا روش های دیگر است که طبق نظر پزشک انتخاب میشود.
نکات مهم برای جلوگیری و درمان ریزش موی ژنتیکی و ارثی
یکی از نکات مهم برای درمان یا جلوگیری از ریزش مو صبر و حوصله کافی در زمان درمان است تا بتوان به نتیجه دلخواه رسید.
مو دارای بافت حساسی است و هر مورد جزئی مثل استرس میتواند روی آن تاثیر بگذارد و باعث آسیب رساندن به آن شود.
افرادی که دچار ریزش مو هستند، استفاده از محلول ها لازم است به یک عادت و روتین تبدیل شود و هر روز تکرار شود. استفاده از این محلول ها نیاز به صرف زمان زیادی ندارد.
در برخی موارد درمان های دارویی و درمان های مکمل لازم است تا به صورت مکمل هم استفاده شوند تا اثربخشی خوبی داشته باشند.