عوارض کاشت مو

عوارض کاشت مو چیست و چقدر است؟
عوارض کاشت مو چیست و چقدر است؟ کاشت موی طبیعی سر و ریش و ابرو هم مانند عمل های دیگر دارای یک سری عوارض جانبی زود هنگام و دیر هنگام بعد از عمل است که اگر خانم ها و آقایان نکات قبل و بعد از عمل را به درستی رعایت کنند ، آنها را به حداقل میرسانند.
ایستگاه زیبایی
ایستگاه زیبایی

 ککاشت مو یکی از ایمن ترین جراحی ها و عمل های زیبایی نسبت به سایر عمل هاست و روش های مختلف این عمل در سال های اخیر پیشرفت زیادی کرده اند.

این روش یک عمل یا کنش روی پوست و مو است که ممکن است بعد از آن با واکنش هایی روی سطح پوست مواجه شوید.

در عصر حاضر افراد زیادی اعم از خانم ها و آقایان از این روش برای بازگردانی زیبایی و پرپشت شدن موهایشان استفاده میکنند اما شاید همه آنها با عوارض کاشت مو آشنا نباشند که در این مقاله از مجله ایستگاه زیبایی به صورت کامل با تمامی عوارض جانبی زود هنگام و دیر هنگام کاشت مو برای خانم ها و آقایان آشنا خواهید شد.

 

عوارض کاشت مو چیست و چقدر است؟

کاشت مو تغییر و تحولی عظیم در زمینه بهداشت و درمان است که با ورود به جامعه پزشکی مشکلات و دغدغه های بسیاری از افراد برای ریزش و کم پشتی مو را بر طرف کرده است.

این روش برای نخستین بار در سال 1939 به عنوان یک ایده از سوی پزشکی ژاپنی مطرح گردید و در سال 1959 به واسطه تلاش پزشکی آلمانی به مرحله عمل رسید و امروزه به روشی مطمئن و پر طرفدار در میان مردم جهان تبدیل شده است اما نکته مهم این است که این خدمات هم مانند سایر خدمات زیبایی دارای عوارضی میباشد که بهتر است حتما آنها را بشناسید.

عوارض کاشت موی سر به دسته ای از رهداد ها گفته میشود که نیمتوان آنها را اتفاقی طبیعی و معمول حسا کرد و این عارضه ها زمانی ایجاد میشوند که روش درمانی و عمل انجام شده ، روش خوبی نیست یا با فرد سازگاری ندارد و یا اینکه فرد تحت درمان نکات قبل و بعد از عمل را رعایت نکرده است و یا اینکه عمل به درستی و طبق اصول انجام نشده است.

البته باید ذکر کرد که برخی از عوارض مانند تورم و قرمزی و کمی درد از عوارض طبیعی هستند که بعد از مدتی از بین میروند و بهبود پیدا میکنند.

هر فردی قبل از اینکه هر اقدامی مخصوصا انجام عمل های زیبایی انجام دهد ابتدا به سراغ جمع آوری اطلاعات و پرس و جو و مشورت های لازمه میرود تا با مزایا و معایب عمل مورد نظر آشنا شود که این بهترین کار است و پیشنهاد ما هم این است که قبل از انجام عمل کاشت موی سر ابتدا بهترین جراح کاشت مو را پیدا کنید و به آنجا مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را با کمترین عوارض دریافت کنید.

 

عوارض زود هنگام و دیر هنگام کاشت مو خانم ها و آقایان

عوارض کاشت مو

همانطور که گفته شد کاشت مو نیز مانند سایر روش ها و خدمات زیبایی پوست و مو دارای یک سری عوارض هستند که به شما اعلام خواهیم کرد اما ما این عوارض را به شما نمیگوییم که نگران شوید زیرا این عوارض قابل پیشگریزی هستند و میتوان با رعایت یک سری موارد که پزشک متخصص به شما اعلام خواهد کرد میتوانید این معایب را از بین برد.

حالا این عوارض به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه با آنها آشنا میشوید :

عوارض کوتاه مدت کاشت مو

یک سری عوارض هستند که با نام های عوارض زود هنگام یا کوتاه مدت کاشت مو شناخته میشوند که خیلی زود اتفاق میافتند و همچنین با انجام برخی درمان ها خیلی زود هم از بین میروند و چون خیلی خفیف هستند ، به طور کامل بر طرف میشوند.

برخی از این موارد عبارتند از :

خونریزی

پوست سر دارای رگ های خونی زیادی است اما اگر کاشت مو را با تهاجمی ترین روش هم انجام دهید این خونریزی بسیار کم است و خیلی سریع هم قطع میشود.

در بعضی مواقع این خونریزی دقیقا بعد از عمل در کلینیک و برخی مواقع بعد از خروج از کلینیک اتفاق میافتد که هیچ تفاوتی ندارد و فقط باید با فشار داد گاز در محل خونریزی ، آنرا کاهش دهید.

یکی دیگر از مواردی که باعث افزایش خونریزی میشود استعمال دخانیات است که بهتر است تا 2 هفته بعد از عمل از آن خودداری کنید.

تورم پوست سر

یکی دیگر از عوارض جانبی کوتاه مدت کاشت مو تورم پوست است که از زمان جراحی آغاز میشود و تا 3 الی 5 روز بعد از عمل خودش را نشان میدهد که این تورم بیشتر در ناحیه گیرنده و همان جلوی سر شدیدتر است و برای درمان آن میتوان از ماساژ و داروهای تجویزی دکتر استفاده کرد.

خارج

بعد از عمل کاشت ناحیه دهنده و گیرنده دچار خارش میشوند و این نشان دهنده روند بهبودی و درمان است که برای درمان و کاهش این خارش میتوان از داروهای آنتی هیستامین استفاده کرد.

عفونت

عفونت های بعد از کاشت مو در درصد کمی از افراد ایجاد میشود که این عفونت ها به خاطر عدم رعایت بهداشت و تشکیل بیش از حد پوسته است که برای جلوگیری از آن باید اقدامات مختلفی در راستای پیشگیری مانند استفاده از مواد استریلیزه و ابزارهای یک‌ بارمصرف و کنترل عفونت پس از کاشت مو انجام شود.

ریزش مو

در ماه اول بعد از کاشت ، بیشتر ساقه ها به دلیل اینکه موقع جابجایی آسیب دیده اند دچار ریزش میشوند که این فرایند شوک نامیده میشود و کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست و بعد از این ریزش شاهد رشد دوباره و کامل تمامی موها روی سرتان هستید.

بی حسی پوست سر

بی حسی موقت در ناحیه گیرنده و دهنده یکی دیگر از عارضه های جانبی بعد از عمل کاشت مو است که به دلیل قطع شدن عصب ها اتفاق میافتد.

ایجاد کیست بعد از کاشت مو

به طور معمول بعد از کاشت مو کیست هایی روی ناحیه گیرنده ایجاد میشوند که به رنگ بنفش هستند و اندازه های متفاوتی دارند اما خداروشکر خوش خیم هستند و بعد از مدت کوتاهی از بین میروند.

عوارض بلند مدت کاشت مو

سستی پوست سر

سستی پوست سر بیشتر بعد از کاشت مو به روش fut اتفاق میافتد که تا 6 تا 8 ماه بعد از عمل به بیشترین حد میرسد و بعد از آن هم ممکن است پوست سر شل بماند.

عدم موفقیت عمل جراحی

در بعضی مواقع ممکن است بنا بر دلایل مختلف کاشت مو به درستی انجام نشود و بهتر است که کاشت مو دوباره انجام شود که در این شرایط عدم استرس و نگرانی برای متقاضی باعث کمک به درمان و نتیجه بهتر میشود.

رویش موهای زیرپوستی

یکی از بدترین نتایج عمل کاشت مو میتوان به رویش موهای زیر پوستی اشاره کرد.

این حالت به معنی آن است که فولیکول های مو در پوست شروع به رشد می کنند. این اتفاق برای شخص بسیار آزاردهنده است و منجر به عفونت نیز خواهدشد. ضمن اینکه ظاهر نازیبایی برای فرد ایجاد می کند.

نازکی موها در بخش اهدا کننده

در هنگام جابجایی فولیکول ها ممکن است آسیب هایی به آنها برسدو بعد از کاشت شاهد نازکی آنها باشید که این عارضه خیلی ادامه دار نیست و بعد از مدت کوتاهی بر طرف میشود.

اسکار یا جای زخم

ایجاد اسکار یا جای زخم در ناحیه اهدا کننده هم از دیگر عارضه های این عمل میباشد که معمولا در کاشت مو به روش های تهاجمی دیده میشود و البته اگر این عمل توسط فردی متخصص و با تجربه انجام شود این زخم ها بسیار کوچک هستند و زودتر هم درمان میشوند.

سایر عوارض جانبی کاشت مو بعد از عمل

درد بعد از کاشت مو

رایج ترین عارضه بعد از کاشت موی طبیعی سر درد میباشد که در ناحیه گیرنده و اهدا کننده ایجاد میشود گه برای جلوگیری از آن از دارو ها و تزریقات بی حسی استفاده میکنند و بعد از عمل هم باید از دارو های مسکن استفاده کرد تا درد را کاهش دهند.

عدم تقارن

عدم تقارن یعنی اینکه کاشت مو جلوی سر نامرتب انجام شود و این مورد معمولا وقتی ایجاد میشود که برای این خدمات به مراکز نامعتبر کاشت مو مراجعه کنید و عمل را پزشکی کم تجربه انجام دهد یا دقت کافی به خرج ندهد.

این شرایط باعث کاشت موی غیر طبیعی میشود و باعث نارضایتی کامل متقاضیان میشود.

فولیکولیت

فولیکولیت اصطلاحی است که برای توصیف التهاب فولیکول مو در پاسخ به عفونت، آسیب فیزیکی یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی استفاده می‌شود. احتمال وقوع فولیکولیت پس از کاشت مو از یک تا ۲۰ درصد متفاوت است. این عارضه ممکن است خود را به‌صورت التهاب سطحی خفیف یا چرک‌های پراکنده بر روی پوست سر نشان دهد. این مشکل می‌تواند هم در ناحیه دهنده و هم در ناحیه گیرنده رخ دهد.

پوسته‌پوسته شدن سر

بین 1 تا 2 روز بعد از عمل ممکن است در نواحی مورد نظر شاهد پوسته های موم باشید که بعد از 7 تا 10 روز از بین میروند که این مورد هم اصلا جای نگرانی و استرس ندارد و روی روند درمان و بهبودی و نتیجه تاثیری نخواهد گذاشت.

تغییر شکل و جابجایی پیوند

نواحی مورد نظر را باید تا مدتی با آبنمک نگهداری کرد و همچنین باید از آسیب های مستقیم به سر و دست زدن به پوسته سر خودداری کرد تا باعث جابجایی پیوند ها نشود.

سکسکه بعد از کاشت مو

حدود 4 درصد از بیماران ممکن است دچار عارضه غیر معمولی مثل سرفه و سکسکه شوند که دو تا سه روز ادامه پیدا میکند و به نظر می‌رسد بروز این عارضه به دلیل تحریکات عصبی ناحیه پوست سر باشد.

 

عوارض کاشت مو به روش های مختلف

عوار کاشت مو به روش های مختلف

درست است که انجام عمل کاشت مو با روشی مناسب از مهم ترین عوامل موثر بر نتیجه و عوارض کاشت مو است اما دو نکته بسیار مهم دیگر هم وجود دارند که روی این مورد تاثیر میگذارند و فرقی ندارد که از چه روشی برای این کار استفاده میکنید.

یکی کلینیک کاشت مو و دیگری مراقبت های قبل و بعد از عمل.

اگر کلینیک مورد نظر از دارای پزشکان متخصص و کاربلد و کادری مجرب باشد و عمل را همراه با دستگاه ها و ابزار های پیشرفته و مجهز و خدمات را به نحو احسنت به مشتریان ارائه دهند قطعا عوارض به کمترین درصد میرسد.

همچنین عفونت ها و برخی زخم ها و عارضه های دیگر که بعد از عمل مشاهده میکنید دلیلی بجز رعایت نکردن مراقبت ها و توصیه های قبل و بعد از عمل نمیباشد.

عوارض کاشت مو به روش fut

  • نکروز از جمله عوارض بسیار نادر کاشت مو بوده که معمولاً ناشی از خطای جراحی است. اگر برش ایجاد شده در ناحیه‌ی بانک مو به شکلی بخیه بخورد که روی زخم فشار وارد شود، می‌تواند باعث کاهش یا قطع خونرسانی به آن قسمت شود. در صورتی که خون رسانی کاهش یابد، احتمال ایجاد عفونت بیشتر می‌شود. در صورتی که خونرسانی قطع شود، بافت‌های آن منطقه می‌میرند و پوست دچار نکروز (مرگ سلولی) می‌شود.
  • اِسکار (جای زخم، جوشگاه یا بافت زخمگاه) در صورتی ایجاد می‌شود که آسیب ایجاد شده در پوست به خوبی ترمیم نشود. در موارد شدید، اسکار به شکل جای زخم گوشتی یا کلوئیدی در می‌آید.
  • درد ماندگار و بی‌حسی طولانی مدت بانک مو از جمله عوارض کاشت مو به روش FUT هستند. 
  • ریزش موی شوکی که در علم پزشکی به آن افلوویوم می‌گویند از جمله عوارض کاشت مو است که این شکل ریزش مو در بالا و پایین خط برش مشاهده می‌شود.

عوارض کاشت مو به روش SUT, FIT

  1. تُنُک شدن بانک مو یکی از عوارض کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش SUT است که به خاطر برداشت نامتوازن یا بیش از حد فولیکول ها از ناحیه اهدا کننده ایجاد میشود که برخی نقاط پر از مو و برخی دیگر خالی میشوند.
  2. اسکار های نقطه ای هم از جمله عوارض این روش های کاشت مو هستند که احتمال دارد در برخی مواقع در کاشت مو به روش super fue هم ایجاد شوند اما بیشتر افراد با تصوری اشتباه آنها را نادیده میگیرند.
  3. دفن شدن فولیکول ها از عوارض این روش ها است که امروزه پزشکان توانسته اند این مشکل را بر طرف کنند.
  4. کیست‌های زیر پوستی معمولاً ناشی از دفن شدن فولیکول‌ها هستند. اگر فولیکول‌های دفن شده، از پوست سر خارج نشوند، احتمال ایجاد کیست‌ زیاد است.
  5. برداشت بیش از حد فولیکول های مو هم ممکن است باعث ریزش موی سکه ای در افراد شود.
عوارض کاشت موی طبیعی سر
عوارض جانبی عمومی عوارض روش FUT عوارض روش FIT عوارض ناحیه‌ی گیرنده
حساسیت به داروی بی‌حسی خونریزی تنک شدن ناحیه بانک مو خط رویش ضعیف
عوارض عمومی جراحی التهاب فولیکول‌ها اسکارهای نقطه‌ای تراکم کم و ظاهر عروسکی
عوارض اتاق عمل نکروز و عفونت ریزش مو شوکی ورم در ناحیه‌ی گیرنده
عفونت بی‌حسی طولانی دفن شدن فولیکول‌ها جوش و التهاب فولیکول‌ها
درد درد ماندگار برداشت بیش از حد ریزش موی شوکی
خارش باز شدن بخیه‌ها کیست‌های زیر پوستی خونریزی
ورم و اِدِم ایجاد اسکار و زخم گوشتی    
سرفه و سکسکه ریزش مو شوکی  

 

عوارض عمومی کاشت مو

عوارض عمومی کاشت موی سر

حساسیت به بی حسی موضعی

ساختار و سیستم بدن هر فرد با سایر افراد متفاوت است و به این صورت است که برخی افراد به دارو های بی حسی آلرژی و حساسیت دارند و به همین علت است که قبل از عمل یک سری آزمایشان از بیماران گرفته میشود.

عوارض کاشت مو در اتاق عمل

در برخی موارد بعد از تزریق بی حسی ، بیمار دچار تپش قلب شدید میشود که این مورد ممکن است خطرات زیادی به همراه داشته باشد.به همین علت قبل از عمل پزشک متخصص باید از سلامت کامل بیمار آگاهی پیدا کند و فشار خون و ضربان قلب را تحت نظر داشته باشد.

عوارض بعد از عمل کاشت مو

پس از اتمام عمل به دلیل درد، بالارفتن فشار خون، کم آبی، افت قند خون و … ممکن است فرد دچار عوارضی مانند سنکوپ شود که با مراقبت ­های ساده مثل آب­رسانی کافی، ریلکس کردن، تنظیم یون­های بدن و سایر موارد قابل ­پیشگیری است.

درد بعد از عمل هم از رایج ترین مشکلات کاشت مو است که میتوان با دارو های مسکن بر طرف کرد.

ادم یا خیر هم به جمع شدگی مایعی زیر پوست ناحیه گیرنده است که با صبر و تحمل ، بعد از مدتی از بین میرود.

خارش بعد از عمل ، سرفه و سکسکه و عفونت هم از جمله عوارض بعد از کاشت مو هستند.

 

عوارض کاشت مو با لیزر

عوارضی که در بالا گفته شد از عوارض جانبی و رایج کاشت موی سر یا ریش بودند که در روش های مختلف اتفاق میافتند اما در این بین یک سری عوارض و معایب هم هستند که معمولا در روش های لیزری کاشت مو به ندرت اتفاق میافتند و درصد رخ دادن آنها بسیار کم است اما بد نیست که آنها را هم بشناسید.

کلوئید و زخم هیپرتروفیک

یکی از عوارض نادر کاشت مو احتمال وقوع کلوئید و زخم هیپرتروفیک است که با رسوب کلاژن پوست مشخص میشود که بعد از چندین ماه یا سال بعد از عمل ایجاد میشود و اثر آن هم تا مدتی باقی میماند.

اگر سابقه چنین مشکلی را از قبل دارید اصلا کاندید خوبی برای کاشت مو نیستید.

فیستول شریانی

معمولا وقتی پیوند مو در ناحیه گیجگاه انجام میدهید این اتفاق میافتد و فیستول شریانی معمولا به صورت توده های زیر پوستی نشان داده میشود و با سر درد همراه است و طبق مطالعات بعد از 6 ماه بر طرف میشود.

عفونت‌ها

همانطور که گفته شد عفونت های مختلف هم از عوارض این عمل هستند که ممکن است در 1% از افراد اتفاق بیافتد که دلیل آن هم رعایت نکردن بهداشت و تشکیل بیش از حد پوسته است که باید این موارد را رعایت کنید.

سنکوپ

در بعضی مواقع در حین عمل ممکن است بیماران غش یا احساس ضعف و کم هوشی کنند که در صورت ایجاد چنین شرایطی بهتر است به بیمار استراحت دهید تا حالش خوب شود.

تغییر رنگ‌ دانه

بعضی مواقع ممکن است به خاطر تابش مستقیم آفتاب به موهای کاشته شده ، رنگدانه آنها تغییر کند و به همین علت توصیه میکنیم تا مدتی بعد از عمل از کلاه یا روسری استفاده کنند.

نکروز

نکروز یک عارضه بسیار نادر اما خطرناک است که در صورت کاهش خون رسانی به زخم های سر اتفاق میافتد که باعث بخیه نخوردن و از بین رفتن بافت های پوست میشود که ظاهر بدی ایجاد میکند.

 

عوارض کاشت مو در سن کم

عوارض کاشت مو در سن کم

افزایش محبوبیت این خدمات باعث شده تا متقاضیان زیادی برای این عمل پیدا شوند و همچنین افراد زیادی تصمیم به یادگیری و گذراندن و گرفتن تخصص کاشت مو بگیرند.

عوارض کاشت مو بسیار مهم هستند و نباید نگاهی سها انگارانه ای به آنها داشت زیرا یک عمل زیبایی است و هر عارضه معمولی یا خطرناکی میتواند روی نتیجه عمل تاثیر بگذارد.

کاشت مو یک جراحی زیبایی نوین است که به سرعت هم در حال رشد است و هرچه جلوتر میرویم روش های پیشرفته تری ایجاد میشوند که دارای نتایج بهتر همراه با عوارض و خطرات کمتری هستند اما با این حال مواردی هستند که روی تعداد ، نوع و میزان عوارض کاشت موی طبیعی سر اثر میگذارند.

یکی از مواردی که در نتیجه و عوارض این خدمات تاثیر زیادی دارد سن خانم ها و آقایان متقاضی برای این روش است.

همانطور که میدانید هر فردی در یک سنی شروع به ریزش مو میکند که این ریزش مو یا دائم است یا موقت.

اگر موقت باشد که بعد از مدتی ریزش متوقف میشود و امکان رشد دوباره موها وجود دارد اما اگر دائمی باشد بهتر است تا زمانی صبر و تحمل داشته باشید که این ریزش تا انتها ادامه پیدا کند چون راهی مورد تایید و دائم برای درمان آن وجود ندارد.

وقتی که ریزش تا انتها ادامه پیدا کند و به مرحله کم پشتی یا طاسی برسید حالا پزشک پیشنهاد میدهد که از کاشت موی سر استفاده کنید اما اگر قبل از این زمان برای این کار اقدام کنید اصلا نتیجه خوبی دریافت نمیکنید زیرا شما از یک طرف کاشت مو انجام میدهید و از طرفی دیگر سایر موهایتان میریزند و تمام وقت و هزینه شما هدر میرود.

به همین علت است پیشنهاد پزشکان برای کاشت مو بعد از اتمام ریزش مو در سنین حدود 30 سال است.

 

عوارض ناحیه گیرنده سر

  1. التهاب فولیکول‌ها یا فولیکولیت از عوارض نادر کاشت مو در ناحیه‌ی گیرنده است که می‌تواند به دلیل عدم رعایت بهداشت شخصی یا بیماری‌های زمینه‌ای پوستی ایجاد ‌شود.
  2. رشد کم گرافت‌ها می‌تواند ناشی از آسیب دیدن آن‌ها در طی مراحل برداشت، آماده‌سازی یا کاشت باشد. مثلاً یکی از خطاهای شایع در روش FIT، برداشت ناقص فولیکول است که در روش FUT کمتر مشاهده می‌شود.
  3. خط رویش نامناسب و نتایج غیرطبیعی یا عروسکی از عوارض کاشت مو است که به طور مستقیم ناشی از مهارت و تجربه‌ی کم پزشک جراح است. هرچه خط رویش بهتر طراحی شود، نتایج کاشت موی شما طبیعی‌تر جلوه می‌کند.
  4. اِدِم یا ورم را نمی‌توان یکی از عوارض کاشت مو در نظر گرفت، بلکه بیشتر یک رخداد طبیعی است و در عرض ۳ تا ۵ روز ناپدید می‌شود.

 

عوارض موقت کاشت موی طبیعی سر

عوارض زود هنگام و دیر هنگام کاشت مو

به طور کلی با عوارض کاشت موی طبیعی سر و ریش آشنا شدید که بعضی از آنها به خاطر اثرات ناشی از بی حسی است که دوز این بی حسی ها بر اساس وزن و سایر مشخصات بی حسی بیمار تعیین میشود و از دیگر عوارض موقت کاشت مو هم میتوان به ضعف جسمی و از هوش رفتن اشاره کرد که این مورد به دلیل استرس و اضطراب بالا ، کمبود آب در بدن و افت قند خون رخ میدهد و به همین دلیل است که از نکات قبل از عمل کاشت مو خواب کافی و تغذیه مناسب است.

همچنین درد و سوزش هم از عارضه های موت این عمل هستند که با بی حسی و مسکن ها رفع میشوند و در حین عمل ، بیمار هیچ احساسی ندارد.

 

کم عارضه ترین روش کاشت موی سر

روش های زیاد و متفاوتی برای کاشت مو وجود دارند که هر کدام از آنها به شکل های مختلفی انجام میشود و اینکه بهترین و مناسب ترین روش برای هر فرد کدام روش است ، بعد از معاینات و انجام آزمایش های مربوطه زیر نظر پزشک ، در آخر توسط پزشک متخصص مشخص میشود.

اما یکی از جدید ترین و پیشرفته ترین روش های کاشت مو را میتوان ، کاشت مو به روش sut را معرفی کرد که توسطدستگاه و ابزار های مخصوص و مجهز انجام میشود و علاوه بر اینکه دارای نتایج مناسب و رضایت بخشی است ، همچنین دارای عوارض بسیار کم و بی خطر میباشد.

این روش به دلیل میزان موفقی و رضایت بالا به عنوان یکی از پر طرفدار ترین روش ها انتخاب شده است که برای این خدمات باید حتما به کلینیک های معتبر و پزشکان متخصص و شناخته شده مراجعه کنید و گول تبلیغات الکی را نخورید.

 

عوارض کاشت موی مصنوعی

عوارض کاشت مو با لیزر

اگر کمی مطالعه کرده باشید و اطلاعات داشته باشید حتما میدانید که در گذشته بجای کاشت موی طبیعی از کاشت موی مصنوعی استفاده میکردند اما به دلیل عوارض آن ، این روش هم کاملا منسوخ و ممنوع شد.

این روش دارای عوارض شدید و بلند مدتی بود که برخی از آنها عبارتند از :

  • بروز عفونت
  • التهاب فولیکول­‌های مو
  • خون‌­ریزی
  • احتمال بروز سرطان پوست
  • از دست دادن حس لامسه در نقاط جراحی­‌شده
  • ریزش مجدد مو

 

عوارض داروی بی حسی کاشت مو

از آنجایی که تزریق داروهای بی حسی برای انجام کاشت مو امری طبیعی است ، احساس بی حسی سر و پوست سر نیز از عوارض طبیعی داروی بی حسی کاشت مو میباشد که در ناحیه گیرنده و اهدا کننده تا مدتی وجود دارد و میزان آن در افراد مختلف ، متفاوت است.

بی حسی پس از کاشت مو به نحوی است که برخی بیماران ممکن است تا چند روز احساس کنند بخشی از پوست خود را از دست داده اند. این بی حسی به مرور از بین می‌رود و پوست دچار خارش یا درد بسیار خفیفی می‌شود.

اگر پس از اتمام جلسه درمانی کاشت مو تمامی موارد و نکات گفته شده توسط پزشک متخصص را با دقت بالایی دنبال کنید، خیلی سریع شاهد بهبود زخم‌ها و رفع سایر عوارض جانبی همانند بی‌ حسی سر بعد از کاشت مو خواهید شد. در حالت کلی مدت زمانی که برای برطرف شدن بی‌ حسی سر بعد از پیوند مو گزارش شده است، حداقل ۲ یا ۳ روز و حداکثر ۶ ماه خواهد بود.

 

علائم عفونت بعد از کاشت مو

عوارض کاشت موی خانم ها و آقایان

علائم عفونت بعد از کاشت مو، قرمزی و تورم بیش از حد است که معمولاً همراه با التهاب و درد است و برای درمان قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو راه های زیادی وجود دارد. خونریزی نیز ممکن است در نتیجه عفونت رخ دهد.

به طور کلی، اگر بعد از انجام عمل ترمیم مو متوجه علائم عفونت بعد از کاشت مو مانند قرمزی، تورم، خونریزی بیش از حد، ناراحتی یا احساس سوزش روی پوست سر خود شدید، حتماً بلافاصله با جراح خود صحبت کنید.

گفتنی است عفونت علاوه بر بانک مو، می‌تواند در ناحیه گیرنده نیز رخ دهد البته احتمال عفونت بسیار پایین و همچنین عفونت‌های جدی نادر حتی کمتر از ۱٪ می‌باشد. نشستن پوست سر، عدم رعایت بهداشت، قرار گرفتن در محیط‌های آلوده و بیماری‌های زمینه‌ای چون نقص سیستم ایمنی از جمله علل ایجاد عفونت هستند. از جمله علائم عفونت پس از پیوند مو می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد زخم های زیاد و ناخوشایند
  • ترشح عفونی از جای زخم
  • خارش همراه زخم
  • درد
  • پوسته پوسته شدن
  • جوش های قرمز یا سفید رنگ

 

مرگ در اثر کاشت مو

مرگ در هنگام و در اثر کاشت مو از تصوراتی است که ممکن است برخی افراد در ذهن خود داشته باشند و باعث ترس آنها از این عمل باشد.

کاشت مو در گذشته کاملا تهاجمی و همراه خونریزی و تیغ و این چنین تجهیزات بود اما امروزه به قدری پیشرفت کرده است که به کم تهاجم ترین عمل های زیبایی تبدیل شده است که همراه با کمترین میزان خونریزی است و میتوان گفت احتمال مرگ تقریبا صفر میباشد.

چند سال پیش جوانی اسپانیایی در حین کاشت مو درگذشت که باعث ترس افراد زیادی شد اما با کمی مطالعه میتوانید بفهمید که مراحل کاشت موی این جوان در مرحله تزریق داروی بی حسی قرار داشت که جان خود را از دست داد.

احتمالات مرگ این شخص بر این است که به دلیل حساسیت به دارو های خاص و ترس و اضطراب ایست قلبی داشته و فوت کرده است اما دلیلی قطعی مرگ وی هنوز مشخص نیست.

امروزه نیز آزمایشاتی قبل از عمل انجام میشود تا حساسیت ها شناخته شوند و عارضه ها به کمترین حد برسد.

پس با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه پزشکی دیگر جای هیچ نگرانی نیست.

 

آیا کاشت مو عملی خطرناک و ترسناک است؟

عوارض کاشت موی طبیعی سر

وقتی شما به بیمارستان ها دولتی یا خصوصی مراجعه میکنید در ابتدا لیستی طولانی از عوارض کاشت مو به شما نشان میدهند که ممکن است شما را از این امر منصرف کند.

این فهرست طولانی است و ممکن است خطرناک هم به نظر برسد اما لازم است بدانید که افرادی که کاشت مو انجام میدهند حتما دچار این عوارض نمیشوند و برخی از افراد بدون هیچ عارضه ای بهترین نتیجه را میگیرند.

مخصوصا اگر تمام موارد مهم برای قبل و بعد از عمل را بشناسید و رعایت کنید و همچنین به ویژه برای این کار به کلینیکی مطمئن و پزشکی حرفه ای مراجعه کنید که اصلا جای نگرانی نیست.

 

چگونه جلوگیری از عوارض کاشت مو

درست است که تمامی روش ها و عمل های زیبایی دارای یک سری معایب و عوارض جانبی هستند اما نکته مهم این است که اگر این عمل ها در یک کلینیک معتبر ، توسط پزشک متخصص و با تجربه ف همراه با ابزار و دستگاه های پیشرفته و طبق اصول انجام شود و همچنین مهم تر این موارد اگر بیمار نکات و توصیه های قبل و بعد از عمل را به درستی و سر موقع رعایت کنید دیگه هیچ عوارضی وجود نخواهد داشت یا اینکه حداقل میتوان گفت ، عوارض به کمترین میزان و درصد رسیده اند و عوارضی کوتاه مدت و بی خطر هستند.

کلینیک ها و پزشکان زیادی هستند که بهترین خدمات را ارائه میدهند ، البته شما عزیزان هم باید قبل از هر اقدامی اطلاعات کافی را داشته باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

 

چه کسانی نباید از کاشت مو استفاده کنند؟

افرادی که دارای شرایط زیر هستند از انجام عمل کاشت مو خودداری کنند تا دچار عارضه های خطرناک و غیر قابل جبران نشوند.

  1. اگر قسمت اهدا کننده مو پر پشت نیست.
  2. خانم هایی که از ریزش شدید و گسترده موهایشان رنج می‌برند.
  3. افرادی که سابقه ابتلا به زخم های کلوئیدی دارند. زخم کلوئیدی زخمی است بزرگ و برآمده که پس از انجام جراحی در موضع تحت درمان ظاهر می‌شود.
  4. اگر دارویی مصرف می‌کنید که باعث ریزش مو می‌شود، به عنوان مثال داروهایی که در شیمی درمانی تجویز می‌شوند.
  5. افرادی که شاخه مویشان غیر طبیعی و بدمنظر است.